Wat wij u leren én zelf doen ziet u in de banners: eigen © CreativePark artwork uit elke illustrator cursus, indesign en photoshop cursus

CreativePark en cookiesEmail CreativePark

 

CreativePark
Adobe Vakschool

U bevindt zich hier: Home > Vorige pagina > Illustrator of InDesign kiezen?
 

Illustrator of InDesign kiezen?

Het is soms lastig kiezen: Illustrator of InDesign. U wordt vaak niet veel wijzer van informatie op websites. Lees hieronder de verschillen. Komt u er niet uit? Mail naar .  

 
 

Adobe Illustrator
mogelijkheden

vrije illustraties

Dit is een perfect klusje voor Illustrator. Er zijn geen belemmeringen en u kunt naar hartelust illustraties maken voor gebruik in diverse media.

Schalen

U kunt uw illustraties zonder verlies aan kwaliteit schalen. U hebt het klein ontworpen maar het moet op een poster worden afgedrukt? Geen enkel probleem.

Logo's ontwerpen

Hiervoor is Illustrator perfect.

Logo's worden meestal in Illustrator ontwikkeld en met vectoren opgebouwd.  Illustrator biedt zeer veel gereedschappen om met vectoren te werken en u zult meer dan tevreden zijn over het ontwikkelen van logo's in Illustrator.

Dessins ontwerpen

U kunt in Illustrator strakke dessins ontwerpen. Illustrator biedt veel gereedschappen om dit makkelijk te maken en sinds CS6 is er zelfs een extra functie bij gekomen. De dessins die u in Illustrator ontwerpt zijn probleemloos schaalbaar.

Foto's bewerken

U kunt in Illustrator geen foto's bewerken, dat kan alleen goed in Photoshop. U kunt ze wel in een Illustrator bestand invoegen.

Met tekst werken

Illustrator is een ideaal programma voor ontwerpen waarin tekst moet worden geintegreerd: posters, flyers, visitekaartjes en handouts. Illustrator biedt zeer veel mogelijkheden om tekst perfect op te maken.

Foto's invoegen

U kunt in Illustrator uitstekend foto's invoegen. Zo kunt u in uw ontwerpen beeldmateriaal en illustraties combineren.

Technische tekeningen maken

Dit is prima te doen in Illustrator. U kunt met het pengereedschap (de 'kroontjespen') deze tekeningen maken.

Websites ontwerpen

Dit kan prima in Illustrator worden gedaan omdat u daarin tekst, illustraties en beeldmateriaal kunt verenigen.

Poster, visitekaartje, huisstijl

Dit is een perfect klusje voor Illustrator. U kunt in een mum van tijd alles op de goede plek plaatsen, tekst integreren en elementen in een handomdraai van de goede kleuren voorzien. Bovendien kunt u de elementen ontwerpen en zonder verlies van kwaliteit vergroot gebruiken in de andere ontwerpen.

 

 

Adobe InDesign
mogelijkheden

vrije illustraties

In InDesign is dit erg lastig en beperkt. U kunt erin dus ook niet echt logo's ontwerpen of vrij illustreren en invullingen zijn beperkt.

Schalen

U kunt in InDesign alles wat u erin zelf opzet schalen maar let op: u zult altijd de resolutie voor gekoppelde (externe) bestanden in de gaten moeten houden.

Logo's ontwerpen

In InDesign werkt u ook met vectoren maar omdat er zeer beperkt kan worden geillustreerd, ingevuld en verfraaid zijn de mogelijkheden veel minder rijk dan in Illustrator. Voor logo's bent u veel beter af met Illustrator.

 

Dessins ontwerpen

U kunt in InDesign geen dessins ontwerpen tenzij u houdt van 'meer gedoe'. Gebruik liever Illustrator of Photoshop voor het ontwerpen van dessins.

Foto's bewerken

In InDesign kunt u ook geen foto's bewerken, u kunt ze wel invoegen. Foto's bewerken moet echt in Photoshop worden gedaan.

Met tekst werken

InDesign is zeer geavanceerd voor het opmaken, vormgeven van tekst. Daar is het immers voor gemaakt. in InDesign hebt u de meeste mogelijkheden voor het werken met tekst en kunt u speciale teksteffecten verkrijgen.

foto's invoegen

Natuurlijk kunt u foto's ook invoegen in InDesign: dit zal in de praktijk ook meestal de bedoeling zijn tijdens grafisch vormgeven.

Technische tekeningen maken

Vergeet het: dit kunt u nauwelijks handig doen in InDesign. Het valt in het niet bij wat u in Illustrator voor mogelijkheden hebt.

Websites ontwerpen

Dit kan ook in InDesign worden gedaan maar is net wat lastiger en kost in sommige gevallen (veel) meer tijd.

Poster, visitekaartje, huisstijl

Dit kan ook in InDesign worden gedaan. Als u zelf ook illustraties wilt maken en invoegen bent u wel beter uit in Illustrator. InDesign biedt minder mogelijkheden voor makkelijk en handig werken met speciale elementen. In de praktijk bent u voor dit soort klusjes beter uit in Illustrator.

 

 

 
 
Illustrator Cursus in Amsterdam Photoshop cursus in AmsterdamInDesign cursus in AmsterdamDreamweaver cursus in AmsterdamFlash cursus in AmsterdamFotografiecursus en video cursus in Amsterdam, fotografie cursusNaar boven